Best Friends Team Concept reprezintă o formă specială de colaborare, respectiv colaborarea neexclusivă, între „cei mai buni prieteni” (best friends) care sunt prin ipoteză două forme de organizare profesională, în vederea oferirii unor servicii juridice integrate de cea mai bună calitate, pentru a spori valoarea practicii şi forţa unei echipe de avocaţi. La Costaş, Negru & Asociaţii, credem în dezvoltarea acestui concept, în interesul clienţilor noştri.

Best Friend – avocat Bogdan Ioniţă

În noiembrie 2013 Costaş, Negru & Asociaţii și Bogdan Ioniţă – Cabinet de Avocat au decis, odată cu revenirea domnului Bogdan Ioniţă (un avocat cu experienţă care îşi relansează în prezent cariera academică) pe piața locală, să încheie primul acord de tipul Best Friends Team Concept. Această modalitate de colaborare funcţionează cu succes şi în prezent.

Bogdan Ionita
Bogdan Ioniță

Tel. (40) 264 236302, (40) 722 584910
E-mail: bogdan@avocat-ionita.ro
bogdan.ionita@costas-negru.ro
Descarcă Curriculum Vitae
Descarcă Business Card

 

Bogdan Ioniţă este absolvent al Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii “Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca (2003), a urmat programul de master Instituţii şi reglementări comunitare (2004) la aceeaşi instituţie. A beneficiat de o bursă de studii cu o durată de 3 luni la Universitatea din Zagreb, Croaţia (februarie – mai 2005), unde a studiat libertatea de stabilire a societăţilor comerciale în Uniunea Europeană. Bogdan Ioniţă a activat ca şi colaborator al Facultăţii de Drept, Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca (2003-2006, 2011-2012, 2013-2014), în pregătirea disciplinelor Drept instituţional al Uniunii Europene, Drept european al afacerilor și Dreptul finanţelor publice, fiind în prezent doctorand al Universităţii „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca. Admis în profesia de avocat în noiembrie 2004, Bogdan Ioniţă are o bogată experienţă profesională atât ca avocat pledant (la instanţele din România şi la cele europene), dar şi ca avocat specializat în activitatea de consultanţă juridică acordată societăţilor, pe care a dobândit-o în cursul unei colaborări de 7 ani cu una dintre cele mai mari societăţi de avocatură din Bucureşti (Schoenherr și Asociații SCA). Bogdan Ioniţă are cunoştinţe solide în domeniul dreptului privat şi al dreptului public.

În domeniul dreptului privat este specializat în drept bancar, finanţări, leasing financiar şi operaţional, garanţii (ipoteci imobiliare, ipoteci mobiliare, scrisori de garanţie bancară, garanţii personale, garanţii abstracte, instrumente de plată/credit), drept imobiliar, activităţi ale profesioniştilor (societăţi inclusiv aspecte de administrare și activități zilnice), drept civil, contracte civile (inclusiv pentru profesionişti), dreptul muncii, inclusiv probleme care implică elemente de drept european.

În domeniul dreptului public s-a specializat în general în finanţări publice (suverane sau municipale), achiziţii publice, concesiuni, servicii publice (de interes naţional şi/sau local), drept administrativ general, urbansim şi autorizarea construcţiilor, fonduri structurale (UE), dreptul mediului, energie regenerabilă (micro-hidro, solar, eolian, biomasă, etc.), protecţia datelor cu caracter personal, protecţia consumatorilor, drept penal al afacerilor, inclusiv probleme care implică elemente de drept european.